Risotto met roereieren en broccoli

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2004

Voor het vegetarische gerecht van vandaag wordt de groente apart gekookt en dat doet men in Italie lang niet altijd. Een van de reden om de broccoli apart te koken is dat je hierdoor verschillende groentesoorten met de risotto kunt combineren. Vervang de broccoli maar eens door groene of witte asperges, bleekselderij, koolrabi, sperzieboontjes of haricots verts.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Het zachte, bijna romige rijstgerecht uit de Italiaanse keuken is ook bij ons populair. Je kunt er in betrekkelijk weinig tijd tal van uiterst smakelijke maaltijden mee samenstellen.


45 gram boter

2 in ringetjes gesneden bosuitjes

150 - 175 gram risottorijst

1/2 - 3/4 dl droge witte wijn, zoals Soave (It.)

1 tablet voor groenten- of kruidenbouillon

40 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas

zout

witte peper uit de molen

250 - 300 gram broccoliroosjes

3 eieren

2 eetl. melk

1 eetl. groene pesto, potje (Grand' Italia)

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat 25 gram boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bosuitjes erdoor en voeg na 1 minuut de rijst toe. Laat de rijst, onder voortdurend roeren en omscheppen 3 tot 4 minuten zachtjes bakken tot de rijst er ietwat glazig uitziet. Schenk de wijn er bij en ga door met het roeren en omscheppen tot de wijn vrijwel geheel in de rijst is opgenomen.

Laat intussen het bouillontablet oplossen in 1/2 liter kokend water.

Schenk de bouillon, onder voortdurend roeren, bij de rijst. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Laat de rijst onder regelmatig roeren en omscheppen in 18 tot 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer de helft van de geraspte kaas door de hete rijst en voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper toe. Laat de rijst, met het deksel op de pan, dan nog 5 minuten boven de uitgeschakelde warmtebron staan.
Zet intussen de broccoliroosjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze niet veel langer dan 5 minuten koken. Ze dienen nog een zekere knapperigheid te behouden. Laat de roosjes uitlekken en houd ze daarna warm.

Bereidingswijze

Roer eieren, melk en groene pesto los. Voeg er wat zout en peper aan toe. Laat 20 gram boter smelten in een kleine koekenpan. Voeg de eiermassa toe op het moment dat het schuim begint weg te trekken. Schenk het eiermengsel in de pan en roer alles, met een vork, zolang door tot het eiermengsel is gestold en de roereieren vrij rul zijn.
Schep de roereieren met een vork door de hete rijst.

Serveertip

Schep de rijst als bergjes in het midden van voorverwarmde (diepe) borden. Maak in elk bergje een kuiltje en schik de broccoliroosjes er in. Bestrooi de gerechten met de resterende geraspte kaas.


Bron: NHD

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

delianeqvu avatar
delianeqvu 24-05-2004

We hebben het vanavond geprobeerd. Het was erg lekker. Ik zet dit recept bij mijn favo's! Groeten Deliane

welbie avatar
welbie 21-03-2004

Een apart recept. Heel lekker, makkelijk en goedkoop.Debora

inge1956 avatar
inge1956 18-03-2004

Heerlijk lijkt me dit. Neem hem mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten