BOERENKOOL MET GEMARINEERDE RUNDERREEPJES

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2004


Boerenkoolstamppot met een heerlijk exotisch tintje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 gram Rundvlees (bijv. entrecote of bieflap) ,in reepjes
* 4 Eetlepels Oestersaus
* 3-4 Tenen Knoflook ,fijngesneden
* 4 cm Verse Gemberwortel ,geraspt
* 7-8 Aardappels ,geschild ,in blokjes
* 600 gram Boerenkool ,panklaar
* 2 (rode) Uien ,in stukken
* Zout en peper
* 4 Eetlepels Olijfolie
* Ongeveer 3 dl Witte Wijn (of Water)
* 4 Lente-uien ,in ringetjes
* Versgeraspte Nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Roer de vleesreepjes ,de oestersaus ,knoflook en gember goed door elkaar.
* Laat de vleesreepjes ongeveer 10 tot 15 minuten hierin marineren.

Bereidingswijze

* Kook in een pan met een bodempje water en wat zout de aardappels ,boerenkool en ui ,met het deksel erop in ongeveer 20 minuten zacht en gaar.
* Verhit in een wok of grote koekenpan de olie en roerbak hierin op hoog vuur de reepjes rundvlees rondom bruin.
* Blus het af met een scheutje wijn.
* Kook het vocht in en voeg opnieuw wijn toe ,laat dit ook indampen.
* Voeg daarna de rest van de wijn toe ,en zonodig wat water ,tot er voldoende saus is.
* Roer er de helft van de lente-ui door.
* Breng de saus zonodig op smaak met zout en peper.
* Giet de stamppot af en vang het vocht op.
* Stamp de aardappels met de kool en de ui fijn ,voeg eventueel voor de smeuigheid wat kookvocht toe.
* Roer de rest van de lente-ui erdoor.
* Breng de stamppot op smaak met zout ,peper en nootmuskaat.
* Serveer met de vleesreepjes en schep er wat saus over.

Serveertip

Suggestie nagerecht :Vanilleijs met vruchtencompote
Dit recept uit de tip culinair is door mijzelf aangepast.

Laatste reacties

inge1956 avatar
inge1956 19-03-2004

Ik keek op jou pagina en vond deze heerlijke boerenkool. Ik neem hem mee om mijn gerecht af te kunnen wisselen. Groetjes Inge

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten