STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heel bijzonder: Witlofstamppot met gesmolten kaas en knapperige amandeltjes
Ingrediënten 4 personen
* 7-8 Aardappels ,geschild ,in stukken* 1 dl Warme Melk
* 350 gram Brie ,korst verwijdert ,in stukjes
* 600 gram Witlof ,in dunne reepjes
* Zout en Peper
* Nootmuskaat
* 100 gram geschaafde Amandelen
* 3-4 Eetlepels Fijngesneden Peterselie
Benodigdheden
* 4 eenpersoons ovenschaaltjes ,ingevetBereidingswijze
* Kook in een pan met een bodempje water en zout de aardappels in 20 minuten zacht en gaar.
* Verwarm de oven voor op 220?C
* Giet het overtollige vocht van de aardappels.
* Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree ,voeg voor de smeuigheid de warme melk toe.
* Roer de brie en de witlof erdoor.
* Breng op smaak met nootmuskaat ,zout en peper.
* Verdeel de stamppot over de ovenschaaltjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
* Laat de ovenschaaltjes met stamppot in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin kleuren.
* Bestrooi met de peterselie.
Serveertip
Variatie: inplaats van witlof kunt u ook andere rauwe bladgroente nemen ,bijvoorbeeld spinazie of andijvie of een combinatie van deze groenten met witlof.
Nagerecht serveersuggestie: Stoofperen met karamelijs.
Dit recept uit de Tip Culinair is door mijzelf aangepast.