STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL

    STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL

    STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL


Heel bijzonder: Witlofstamppot met gesmolten kaas en knapperige amandeltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 7-8 Aardappels ,geschild ,in stukken
* 1 dl Warme Melk
* 350 gram Brie ,korst verwijdert ,in stukjes
* 600 gram Witlof ,in dunne reepjes
* Zout en Peper
* Nootmuskaat
* 100 gram geschaafde Amandelen
* 3-4 Eetlepels Fijngesneden Peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* 4 eenpersoons ovenschaaltjes ,ingevet

Bereidingswijze

* Kook in een pan met een bodempje water en zout de aardappels in 20 minuten zacht en gaar.
* Verwarm de oven voor op 220?C
* Giet het overtollige vocht van de aardappels.
* Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree ,voeg voor de smeuigheid de warme melk toe.
* Roer de brie en de witlof erdoor.
* Breng op smaak met nootmuskaat ,zout en peper.
* Verdeel de stamppot over de ovenschaaltjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
* Laat de ovenschaaltjes met stamppot in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin kleuren.
* Bestrooi met de peterselie.

Serveertip

Variatie: inplaats van witlof kunt u ook andere rauwe bladgroente nemen ,bijvoorbeeld spinazie of andijvie of een combinatie van deze groenten met witlof.
Nagerecht serveersuggestie: Stoofperen met karamelijs.
Dit recept uit de Tip Culinair is door mijzelf aangepast.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar
bep13

Doorsturen

Home Recepten