1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL

STAMPPOT MET WITLOF ,BRIE EN AMANDEL

Door: bep13

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2004

Ingrediënten 4 personen


* 7-8 Aardappels ,geschild ,in stukken* 1 dl Warme Melk* 350 gram Brie ,korst verwijdert ,in stukjes* 600 gram Witlof ,in dunne reepjes* Zout en Peper* Nootmuskaat* 100 gram geschaafde Amandelen* 3-4 Eetlepels Fijngesneden Peterselie


Verder heb je nodig


* 4 eenpersoons ovenschaaltjes ,ingevet

eindresultaat
eindresultaat

Heel bijzonder: Witlofstamppot met gesmolten kaas en knapperige amandeltjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Kook in een pan met een bodempje water en zout de aardappels in 20 minuten zacht en gaar.* Verwarm de oven voor op 220?C* Giet het overtollige vocht van de aardappels.* Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree ,voeg voor de smeuigheid de warme melk toe.* Roer de brie en de witlof erdoor.* Breng op smaak met nootmuskaat ,zout en peper.* Verdeel de stamppot over de ovenschaaltjes en bestrooi met het amandelschaafsel.* Laat de ovenschaaltjes met stamppot in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin kleuren.* Bestrooi met de peterselie.

Serveertip

Variatie: inplaats van witlof kunt u ook andere rauwe bladgroente nemen ,bijvoorbeeld spinazie of andijvie of een combinatie van deze groenten met witlof.Nagerecht serveersuggestie: Stoofperen met karamelijs.Dit recept uit de Tip Culinair is door mijzelf aangepast.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top