1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mi xao da nang

Mi xao da nang

Door: liweda

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gr eiermie, 2 eetl olie, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 rode peper, fijngehakt, 500 gr varkenssnitzel, in reepjes, 250 gr champions in plakjes, 4 bosuitjes in schuine ringen, 4 tomaten zonder zaadjes en in dunne partjes, 3 eetl. vissaus, mespunt suiker, 1 eetl citroensap, 5 takjes koriander grof gehakt.


Verder heb je nodig


Wok, vergiet


Vietnam/ gebakken mie met varkensvlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

Verhit in een wok de olie en bak hierin de knoflook en de rode peper enkele seconden. Voeg de reepjes vlees toe en roerbak het geheel ca 3 min. Schep het vlees even op een bord. Roerbak de champions en de bosuitjes ca 5 min in de wok. Voeg het vlees , de eiermie, tomaat, vissaus, suiker en het citroensap toe en schep het geheel goed om. Strooi vervolgens de koriander erover.

Serveertip

Deze Vietnamese variant op bami is snel en makkelijk te bereiden. Ideaal voor een doordeweekse dag. Serveer er atjar en kroepoek bij.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liweda
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top