ENCHILADAS GEVULD MET PITTIGE SPINAZIE

  • Mexicaans,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak spinazie (deelblokjes)
3 bosuitjes
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
150 g geraspte belegen kaas
4 bloemtortillas
3 dl gekruide tomatensaus
125 ml zure room
tabasco
zout, versgemalen zwarte peper
lage ovenschaal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en druk zoveel mogelijk vocht eruit.

Verwarm de oven voor op 200 ?C.

Vet de ovenschaal in.

Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Schep 2 eetlepels ringetjes, 1 eetlepel koriander en 50 g geraspte kaas door de spinazie.

Voeg wat tabasco, zout en peper naar smaak toe.

Schep de spinazie op de tortillas, rol deze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Breng de tomatensaus pittig op smaak met tabasco en strijk de saus over de tortilla's uit.

Verdeel de zure room, de rest van de uitjes en kaas erover.

Schuif de schaal in de oven en laat de enchiladas in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lauratimmermans avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten