1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Iers sodabrood met havermeel

Iers sodabrood met havermeel

  • Iers,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2004

Ingrediënten


175 gr. volkorenmeel
50 gram bloem
50 gr. grof havermeel
25 gr. tarwekiemen
1 tl. dubbelkoolzure soda
1 ? tl zout
1 tl suiker
1 groot ei
2 ? dl karnemelk
beetje bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 ?C

Doe de droge ingredienten in een grote kom en meng ze. Klop het ei los met
karnemelk en doe het in de kom. Meng eerst met een vork en daarna met je
handen tot je een glad deeg overhoudt. Leg het in het broodblik en maak de
bovenkant glad. Of vorm er een cirkel van 15 cm doorsnee van en kerf het
deeg overdwars driemaal diep in ( niet helemaal tot de bodem). Bestuif het
met bloem, zet het 50-60 min. midden in de oven, stort het op een rooster en
laat het afkoelen. Dit brood is vers het lekkerst, maar een paar dagen later
maak je er nog heerlijke toast van.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top