1. Home
  2. Recepten
  3. Saus
  4. Barbecue saus

Barbecue saus

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-2004

Ingrediënten


1 grote ui
2 eetlepels zonnebloemolie
1 pak ( 500 ml) gezeefde tomaten
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels bruine basterdsuiker
5 eetlepels azijn
2 theelepels sambal oelek



Deze saus is snel en simpel te maken. Het resultaat is er echter niet minder om.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de uisnippers op een zacht vuurtje in ca. 5 minuten glazig.
Roer de rest van de ingredienten door de uisnippers en laat de saus afgedekt ca. 15 minuten pruttelen.
Als de saus nog niet de gewenste dikte heeft, op een hoog vuur inkoken.
Laat de saus afkoelen en schep in (bijvoorbeeld) jampotjes.
Zet deze tot gebruik in de koelkast.
Gekoeld is de barbecuesaus ca. 1 maand houdbaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amcsnijders


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amcsnijders
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top