1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paaszwaantjes

Paaszwaantjes

Door: paasmeisje

  • Nederlands, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg :
45 gram boter -
60 gram bloem -
1/2 theelepel backin -
mespuntje zout -
2 eieren -
Voor de vulling :
250 ml slagroom -
2 eetlepels suiker -
1 zakje klop-fix -
Voor de garnering :
poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Breng 100 ml water met de boter in een steelpannetje aan de kook. Voeg de bloem, de Backin en het zout in een keer toe zodra de boter is gesmolten. Roer net zo lang tot er een slappe bal ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door. Schep 2/3 van het deeg in een spuitzak met een grof spuitmondje en vorm 12 bergjes op de beboterde bakplaat.
Vorm van de rest van het deeg met een glad spuitmondje op een tweede bakplaat 12 halsjes in de vorm van een vraagteken. Bak de soezen en de halsjes na elkaar midden in de voorverwarmde oven. Knip van elke soes een deksel af en snijd ze doormidden. Klop de slagroom stijf met de suiker en de Klop-Fix en vul hiermee de bakjes. Steek er een halsje in en maak van de dekselhelften vleugeltjes.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top