SCHENKEL MET GROENTEN

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2004


Marinadetijd van 2 uur.
Bereiding ongeveer 45 minuten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE MARINADE:
* 1/8 liter Bouillon van een blokje
* 2 eetlepels Brandewijn
* 2 eetlepels Citroensap
* 2 Eetlepels Slaolie
* 1 Uitgeperst teentje Knoflook
* Zout en versgemalen witte Peper

* 2-3 Schenkels (6oo gram)
* 2 Preien
* 4 Middelgrote wortelen
* 200 gram Champignons
* 2 eetlepels Margarine
* 1/8 liter hete bouillon (van een blokje)
* 1 Theelepel gehakte Dragon
* 1 Theelepel gehakte Citroenmelisse
* 1-2 Theelepels Sojasaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Een marinade maken van de bouillon ,brandewijn ,citroensap ,slaolie ,knoflook ,zout en de peper.
* De schenkels in de marinade leggen ,afgedekt 2 uur laten staan ,het vlees in deze tijdsduur eenmaal keren.

Bereidingswijze

* De preien wassen ,in ringen snijden en nog een keer wassen.
* Wortelen afboenen ,schrappen en wassen en in dunne repen snijden.
* Champignons afborstelen en in schijfjes snijden.
* De schenkels uit de marinade nemen ,goed uit laten lekken (DE MARINADE BEWAREN!).
* Margarine verhitten ,daarin het vlees aanbraden en geleidelijk de gesneden groenten hieraan toevoegen.
* Onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten laten fruiten.
* De hete bouillon samen met de bewaarde marinade bij het vlees gieten.
* Dragon en citroenmelisse toevoegen en met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten laten stoven.
* Met de sojasaus op smaak brengen.

Serveertip

Serveren met aardappelpuree.
Bron: Oetker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten