1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paaslam

Paaslam

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg :
500 gram bloem -
1 zakje gist -
1 theelepel zout -
50 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
1/2 flesje citroenaroma -
2 eieren -
100 gram gesmolten boter -
ca 1 3/4 dl lauwe melk -

Voor de bovenkant :
1 ei -

Voor de garnering :
Poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed van de ingredienten een samenhangend deeg:
1. Zeef de bloem boven de mengkom.
2. Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden
3. Doe het zout, de suiker, de Gevanillineerde suiker, het aroma, de eieren, de boter en de melk in het kuiltje.
4. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt.
5. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden.
6. Kneed het nog een keer goed door.
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Verdeel het deeg in twee gelijke porties.Vorm van de helft van elke portie deeg de kop, de romp en de poten. Maak ze aan elkaar vast met losgeklopt ei en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Gebruik de rest van het deeg voor de vacht. Maak hiervan kleine rolletjes van 4 cm lang en rol ze op. Bestrijk een kant met ei en plak de rolletjes op de romp. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en leg de beide lammetjes op de bakplaat. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 20 minuten rijzen. Bestrijk het opnieuw met ei en bak de lammetjes in de voorverwarmde oven 35 minuten. Laat de lammetjes afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top