1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paasklok

Paasklok

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Ingrediënten 12 personen


150 gram boter -
150 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
3 eieren -
1/2 flesje rumaroma -
150 gram tarwebloem -
50 gram maizena -
2 afgestreken theelepels bakpoeder -
1 pakje banketbakkersroom, vanillesmaak -
30 cl boter -
3 eetlepels advocaat -
geraspde chocolade -
nootsnippers -
chocladehagelslag -
suikergarnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Roer de boter of margarine glad en roer er beetje bij beetje de suiker, de gevanillineerde suiker, de eieren en het rumaroma door.

Meng de tarwebloem, de maizena en het bakpoeder Backin, zeef het en roer dit lepel na lepel doorheen het eimengsel.

Bedek een bakblik met een groot stuk aluminiumfolie, leg hierop de paasklokvorm en vul deze met het deeg. Vouw de folie om de opstaande rand en druk deze goed aan.

Als u niet in het bezit bent van een klokvorm, kan het deeg ook in springvorm worden gebakken (doorsnee ca. 28 cm).

Plaats de paasklokvorm met het deeg in de oven voor ongeveer 35 minuten.

Bereid de banketbakkersroom met de melk en de boter volgens de bereiding op de verpakking en roer de advocaat erdoor.

Snijd het afgekoelde gebak eenmaal door en vul het met de creme. Bestrijk de rand en de bovenkant van de klok met creme en versier met geraspte chocolade, nootsnippers , chocoladehagelslag ?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top