1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paashaasjes

Paashaasjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg :
450 gram gezeefde gladde bloem -
1 pakje gist -
1 snuifje zout -
60 g zachte boter -
1/4 liter lauwe melk -
1 ei -
1 eigeel -
70 g poedersuiker -
1 pakje vanillesuiker -
geraspte schil van 1 citroen, onbehandeld -

Voor het versieren en beschilderen :
1 geklutst ei -
20 rozijnen -
een beetje poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Meng de bloem met de Dr. Oetker Gist in een hoge beslagkom. Voeg nu de overige ingredienten toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic of een handdoek, tot het deeg dubbel zo hoog is.

Kneed het deeg nog eens en snijd alles in 10 gelijke delen. Snijd van elk deel telkens 1/3 af voor het hoofdje en een iets kleiner deel voor de staart. Vorm met de rest een rolletje voor het lichaam, maak de uiteindes hiervan iets dunner en snijd een inkerving voor de voeten in het deeg. Leg de rollen op een met bakpapier belegde bakplaat, trek de uiteindes iets uit elkaar en bestrijk alles met een beetje van het geklutste ei.

Vorm met het deegstuk voor het hoofdje een hart. Trek zachtjes aan de uiteindes om oren te verkrijgen en druk het zachtjes tegen het lichaam. Rol het stukje deeg voor de staart tot een bolletje en leg deze op het lichaam.

Bestrijk de hoofden en de staarten met het ei. Druk rozijnen in het hoofd om zo ogen te verkrijgen. Laat nu de paashazen op een warme plaats rijzen tot ze 1/3 groter geworden zijn.

Schuif hierna de bakplaat in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Bestrooi de afgekoelde paashazen lichtjes met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top