1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Door: paasmeisje

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Ingrediënten 4 personen


450 gram volkoren roggemeel -
50 gram volkoren tarwemeel -
1/2 zakje gist -
10 gram zout -
10 gram gesmolten boter -
400 ml lauw water -
150 gram zuurdesem -
100 gram zonnebloempitten -
1 koffielepel anijs -
1 koffielepel kummel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het meel in een kom doen en goed vermengen met de gist en het zout. In het midden een kuiltje maken, boter water en zuurdesem daarin doen en alles vanuit het midden tot een glad deeg kneden (25 ? 30 min kneden).

De zonnebloempitten ca. 2 uur in water weken en laten uitdruipen.

Zonnebloempitten, kummel, en anijs door het deeg kneden en ca. 3 uur op en matig warme plaats laten rijzen. Na het rijzen het deeg goed doorkneden en 5 minuten laten staan. Er dan een langwerpig of rond brood van vormen. Dit op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en weer 35 minuten laten rijzen. Het brood op de onderste richel van de oven bakken.

Tip:
Om bij het bakken de nodige vochtigheidsgraad te behouden, een bakje heet water in de oven zetten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top