Vruchtentaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het beslag :
4 eierdooiers -
100 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
4 eiwitten -
1 mespunt zout -
150 gram bloem -
1/2 theelepel backin -

Banketbakketsroom :
25 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
20 gram maizena -
2 eierdooiers -
250 ml melk -

Vulling :
500 gram vers fruit of vruchten uit blik als ananas, perziken, aardbeien, kersen, bananen, sinaasappelen -

Voor het glaceren :
1 zakje taartina helder -
250 ml vruchtensap, wijn of water -

Garnering :
125 ml slagroom -
1 eetlepel suiker -
1/2 zakje klop-fix -
50 gram geschaafde amandelen, geroosterd


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vruchtentaartvorm met een diameter van 26 cm.

Bereidingswijze

De eierdooiers in een mengkom schuimig kloppen, geleidelijk twee derde van de suiker en de vanillesuiker toevoegen en kloppen tot een dikke schuimige massa ontstaat. De eiwitten met het zout stijfslaan en geleidelijk al kloppend de resterende suiker toevoegen. Het eiwit op het eierdooiermengsel scheppen. De bloem met het Backin zeven en met het eiwit voorzichtig onder het eierdooiermengsel scheppen. Het beslag in een goed ingevette vruchtentaartvorm overdoen en iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Voor de banketbakkersroom de suiker met de Vanillesuiker Bourbon, maizena of het maiszetmeel in een kom doen. De eierdooiers en ca. 4 eetlepels melk toevoegen en met een kleine garde goed door elkaar kloppen. De resterende melk aan de kook brengen. Een beetje hete melk onder het eierdooiermengsel mengen en vervolgens het eierdooiermengsel al roerend aan de rest van de hete melk toevoegen. De pan van het vuur nemen zodra de vloeistof gebonden is en de creme in een kom overdoen. Een passend stuk plasticfolie bovenop de creme leggen om velvorming te voorkomen en de creme zo laten afkoelen.

Voor de vulling het fruit schoonmaken en in plakjes snijden; vruchten uit blik in een zeef laten uitlekken en verder verwerken.

De goed afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom bestrijken en de schoongemaakte vruchten erover verdelen.

De Dr. Oetker Taartina helder met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden, iets laten afkoelen en de vruchten ermee bestrijken. Het gebak op een koele plaats zetten om de Taartina te laten opstijven.

De slagroom met de suiker en de Dr. Oetker Klop-Fix volgens de aanwijzingen stijfslaan. De taart vervolgens met slagroom en geschaafde, geroosterde amandelen garneren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

melkboerinnetje avatar
melkboerinnetje 30-04-2014

Hoihoi Ik heb een vraagje. Hoe warm moet de oven worden voorverwarmd en hoe lang moet de taart in de oven?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten