Slagroomsoesjes

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het beslag van 16 stuks soesjes :
1 1/2 dl water -
60 gram boter -
flinke mespunt zout -
75 gram bloem -
2 eieren -
1/2 theelepel backin -

Voor de vulling :
2 dl klop-klop -
1 zakje vanillesuiker -
1/2 eetlepel suiker -
1 zakje klop-fix -
2 theelepels marasquin, kersenlikeur -

Voor de garnering :
poedersuiker


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Beboter de bakplaat en verwarm de oven voor. Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg al roerend de bloem in een keer toe. Zet de pan weer op het vuur en blijf zolang roeren tot een bal ontstaat die gemakkelijk van de panbodem loslaat. Doe het deeg in een deegkom en laat het wat afkoelen. Voeg de eieren een voor een toe en roer ze met een houten lepel of garde snel door het deeg. Meng tot slot het Dr. Oetker Backin erdoor. Vorm met twee vochtig gemaakte dessertlepels 16 gelijke bergjes op de bakplaat; leg ze een flink stuk uit elkaar, anders bakken ze aan elkaar vast. Schuif de bakplaat midden in de voorverwarmde oven. Laat de soesjes op het taartrooster afkoelen.

Klop de slagroom half stijf. Voeg de suiker, de Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker en de inhoud van het zakje Dr. Oetker Klop-Fix toe, sla de slagroom verder stijf en schep er tot slot de marasquin door. Schep de slagroom in de spuitzak met het gekartelde spuitmondje. Knip de afgekoelde soesjes een stukje open en spuit de slagroom erin. Bestrooi ze met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

helderse avatar
helderse 13-03-2004

nog een die ik nog eens wil proberen. Bedankt groetjes van Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten