Nasi goreng

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
̊ 9 soepkommen rijst, gaar
̊ 9 eieren
̊ 450 g ham, fijngesneden
̊ 3 preien
̊ 1 knoflookteentje
̊ 6 el zonnebloemolie
̊ ketjap, verdund met wat water en zout, naar smaak

Extra voor Indische Nasi:
̊ trassi
̊ knoflook, fijngesneden
̊ uien, fijngesneden
̊ sambal of lomboks
̊ paprikapoeder (voor de rode kleur)
̊ garnalen (evt. uit blik)
̊ 1 prei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe olie in een wok, doe er de hele eieren in en roer ze op middelhoog vuur in 1? minuut goed los.
Bak de prei in een aparte pan en doe deze dan bij het eimengsel.
Voeg al roerend de rijst toe en laat alles goed doorbakken.
Voeg dan de ham, de ketjap en de garnalen, paprika en trassi voor de Indische nasi toe en laat alles al roerend door en door warm worden.

Laatste reacties

prim24 avatar
prim24 05-02-2005

Erg lekker dus meegenomen :), groetjes Paula

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten