Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Spinazie
  5. Bladerdeeg met zalm, spinazie en dragon-botersaus

Bladerdeeg met zalm, spinazie en dragon-botersaus

Door: kramer1274

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2004

Ingrediënten 4 personen





1 pakje diepvries bladerdeeg
350 g. verse spinazie
4 plakken dun uitgesneden verse zalmfilet van ca. 100 g
2 fijngesneden sjalotjes
1 glas witte wijn
1 snufje tijm
1 blaadje laurier
gekneusde peperkorrels
1 theelepel dragon
100 g. koude roomboter in blokjes gesneden
1 ontvelde tomaat (zonder zaadjes in kleine blokjes gesneden)
1 losgeklopt ei
1 losgeklopte eidooier
bloem
peper en zout

















Succestip:Omwikkel de spinazie met gekookte of gerookte ham en bereid deze op dezelfde wijze.






Verder heb je nodig


Vetvrij papier


IK HEB EEN SCHOONZUSJE DIE ALLES KAN EN IN HET BIJZONDER KOKEN.ALS ZIJ KOMT ETEN RAAK IK AL IN DE STRESS VAN WAT MOET IK MAKEN.DIT RECEPT WAS ZO'N SUCCES ZE WOU ZELFS HET RECEPT.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bestuif ze met wat bloem en rol ze iets dunner uit met een deegroller. Bestrijk ze met een kwastje met wat losgeklopt ei. Leg hierop de zalm en kruid deze met peper en zout. Roerbak de verse spinazie in wat boter en breng deze op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Verdeel de spinazie over de zalm en rol alles samen op. Leg deze rolletjes met de naad naar onderen op een bakblik belegd met vetvrij papier. Bestrijk de rolletjes met losgeklopt eigeel en laat ze ca. 20 minuten rusten. Bak de rolletjes af in een voorverwarmde oven op 200 ?C. totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze nu in de nog warme oven even aandrogen. In de tussentijd de witte wijn aan de kook brengen met de sjalotjes, laurier, tijm en peperkorrels. Dit tot de helft laten inkoken en zeven in een andere pan. Weer aan de kook brengen en de dragon toevoegen. Nu geleidelijk de boter aan de op laag vuur kokende massa toevoegen en glad kloppen. Op het laatst de tomaat aan de saus toevoegen. De spinazie- bladerdeegrolletjes op voorverwarmde borden plaatsen en de saus rondom gieten. Garneren met een takje groen en blokjes tomaat.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top