1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Vleesgelei

Vleesgelei

Door: baboeschka

  • Russisch, Buffet
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2004

Ingrediënten


1 varkenskop4 varkenspoten1 kalfsstaart1 middelgrote winterwortel1 peter
seliewortel10 zwarte peperkorrels5 roze peperkorrels5 laurierblaadjes1 grote of 2 kleine uien1 bol knoflookca. 1 l. water, per kilo vlees



Gekruid vlees met groente in gelei

Ontdek meer:

Voorbereiding

Splijt de kop en de poten (of laat dat doen door de slager).Was het vlees en snij het in
stukken.Doe het met de kalfsstaart in een grote pan en schenk er zoveel water over dat
het vlees onder staat.Laat het 6 tot 8 uur op laag vuur trekken, tot het water voor 2/3
ingekookt is.Voeg, circa 1 1/2 uur voor het eind van de kooktijd, de ui, wortel,
peterseliewortel en zout toe.Neem het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen.Haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes.Doe het vlees in een schaal.

Bereidingswijze

Zet de pan met bouillon weer op het vuur, doe de overgebleven botten erin en laat het nog een half uur koken.Voeg zout naar smaak toe en zeef het.Meng intussen de stukjes vlees met de fijngehakte knoflook en versgemalen zwarte peper naar smaak.Schenk er de gezeefde bouillon over en laat afkoelen.

Serveertip

Stort de vleesgelei op een mooi bord en serveer met mosterd, mierikswortel en gesnipperde knoflook.Prijatnovo appetita



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top