Irish Potted Chicken.

  • Iers, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

een makkelijk te maken pastei met wel een lange bereidings tijd.

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan-braadslee-grote patevorm of ovenschaal.

Voorbereiding

kook de kip tot hij gaar is.haal het vlees van de botten en snijd het heel fijn.hak de sjalotjes zeer fijn.breng de kip op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en piment. meng de uitjes erdoor samen met de bouillon. roer alles zeer goed doorelkaar. nu het mengsel in een keeukenmachine of blender fijn malen.

Bereidingswijze

oven voorverwarmen op 180gr.beboter de pate vorm goed en bekleed de vorm met de bacon bewaar wat plakjes voor de bovenkant.doe het vlees mengsel erin en strijk glad. bestrijk de bovenkant met boter en leg de rest van de bacon erbovenop.dek af met een dubbele laag aluminiumfolie.zet de patevorm in de braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat de vorm tot de helft in het water staat.bak nu in de oven in 11/2 a 2 uur gaar. de pastei is gaar als een sate prikker eringestoken word en er schoon uitkomt.snijd de pastei los van de wanden met een scherp mes.laat het geheel afkoelen.
druk met een lepel de pastei zachtjes naar beneden en giet de geklaarde boter eroverheen.

Serveertip

in plakken gesneden met knapperig brood en boter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten