1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Irish Potted Chicken.

Irish Potted Chicken.

  • Iers, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

Ingrediënten 8 personen



Verder heb je nodig


Grote pan-braadslee-grote patevorm of ovenschaal.


Een makkelijk te maken pastei met wel een lange bereidings tijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de kip tot hij gaar is.haal het vlees van de botten en snijd het heel fijn.hak de sjalotjes zeer fijn.breng de kip op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en piment. meng de uitjes erdoor samen met de bouillon. roer alles zeer goed doorelkaar. nu het mengsel in een keeukenmachine of blender fijn malen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180gr.beboter de pate vorm goed en bekleed de vorm met de bacon bewaar wat plakjes voor de bovenkant.doe het vlees mengsel erin en strijk glad. bestrijk de bovenkant met boter en leg de rest van de bacon erbovenop.dek af met een dubbele laag aluminiumfolie.zet de patevorm in de braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat de vorm tot de helft in het water staat.bak nu in de oven in 11/2 a 2 uur gaar. de pastei is gaar als een sate prikker eringestoken word en er schoon uitkomt.snijd de pastei los van de wanden met een scherp mes.laat het geheel afkoelen.
druk met een lepel de pastei zachtjes naar beneden en giet de geklaarde boter eroverheen.

Serveertip

In plakken gesneden met knapperig brood en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top