1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. bietensoep

bietensoep

  • Russisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

Ingrediënten 4 personen


250 g gehakt
1/2 eetlepel citroenrasp
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
25 g boter
1 ui (fijngehakt)
1,5 liter bouillon (kippen, warme)
500 g bieten (gekookt, in kleine blokjes)
2 eetlepels citroensap
1,5 deciliter zure room
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)


Verder heb je nodig


Zeef, staafmixer


Rode bietensoep met gehaktballetjes en zure room

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid het gehakt met citroenrasp, zout en peper. Rol ca. 20 kleine balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg 1 liter bouillon, rode bietjes en citroensap toe en kook de soep ca. 15 minuten op zacht vuur.

Bereidingswijze

Kook ondertussen de gehaktballetjes in ? l bouillon in ca. 8 minuten gaar. Voeg 1 dl zure room aan de rode bietensoep toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Laat de soepballetjes in een zeef uitlekken.
Verdeel de rode bietensoep over 4 diepe borden en garneer deze met soepballetjes, de overige zure room en bieslook.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top