1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. pittige grillsaus

pittige grillsaus

Door: 7389lotus

  • Multi-cultureel,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

Ingrediënten 4 personen


3el hoisin, 1el taotjo,1el ketchup,1el oestersaus,1el (arachide)olie, verse pepers en knoflook naar smaak, 1 sjalotje,1stengel sereh, 2a3cm verse gember,1tl ketoembar,halve tl five spices en laos, gemalen peper, citroensap en suiker naar smaak. verse koriander.


Verder heb je nodig


Eventueel een vijzel.


Met dit sausje kun je vooral kip en varkensvleesgerechten van gril en bbq een heerlijk smaakje geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotje, pepers, gember,sereh en knofook fijnwrijven in vijzel. met rasp, mes of keukenmachine kan ook

Bereidingswijze

Alles mengen. Bij grotere stukken vlees zoals kippenpoten of spek aan het stuk verdiend het aanbeveling om voor het grillen of bbq het vlees eerst te marineren in de saus om het dan te stomen.

Serveertip

Na het grillen bestrooien met korianderblaadjes.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 7389lotus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top