1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Coq au vin

Coq au vin

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr. champignons
2 takjes peterselie
2 eetl olijfolie
300 gr. uien
500 gr. kipfilet
2 zakjes witte wijnsaus
stokbrood



Kipblokjes in een witte wijnsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
kipfilet in blokjes snijden
peterselie fijnhakken
ui in ringen snijden

Bereidingswijze

In hapjespan olie verhitten en de uiringen ca. 1 minuut fruiten.
Blokjes kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin en gaar bakken.
Champignons in gedeelten toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Intussen witte wijnsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Naar eigen smaak kruiden toevoegen.
Saus door de kip scheppen en bestrooien met peterselie.

Serveertip

Serveren met lekkere meergranen stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijnen11


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijnen11
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top