Meringue-ijstaart met mangosalsa

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

Makkelijke ijstaart met groots effect.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1/2 citroen - 4 eiwitten - 225 g bruine basterdsuiker - 2 mango's - sap en rasp van 1 limoen - 1 sinaasappel (geperst) - 4 bolletjes gember, fijngesneden - 5 dl slagroom - 8 chocolaatjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

20-30 minuten, daarna nog wel aantal uren in de vriezer.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf een kom schoon met de halve citroen. Voeg de eiwitten toe en klop ze met de handmixer stijf. Voeg beetje bij beetje de bruine suiker toe en blijf kloppen tot een stevige, taaie en glanzende massa ontstaat. Schep met een lepel bergjes van het eiwit op de bakplaat. Laat het eiwit in de oven, met de deur op een kier, in 1 1/2 uur drogen. Maak intussen de mangosalsa. Snij de mango's in stukjes. Meng het limoensap en de limoenrasp, sinaasappelsap, de gember en mango door elkaar. Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de schuimpjes afkoelen. Houd 8 schuimpjes (ofzo) achter en verkruimel de rest boven een kom. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de verkruimelde schuimpjes luchtig door de room. Schep dit mengsel in een springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de ijstaart in 3-4 uur bevriezen.
Wanneer bevroren haal de ijstaart uit de vorm en leg op een bord. Verkruimel de achtergehouden schuimpjes. Garneer de taart hiermee en met de chocolaatjes. Geef de mangosalsa er apart bij.
*Ik maak de ijstaart een dag of meer van te voren. Dek de ijstaart dan wel af met folie.

Laatste reacties

wooley avatar
wooley 01-02-2005

Meegenomen! Groetjes Jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten