Gevulde Indische flensjes

  • Indonesisch, Tussengerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2004

dit kan als een tussengerecht of als een hooftgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de flensjes:
8 eetlepels bloem
6 eieren
800 ml water
snuifje zout
2 eetlepel koenjit
olie
water

voor de vulling:
375 gr kipfilet
8 gamba?s
2 stronkjes pak-soy
1 kleine chinese kool
2 kleine prei
2 stengels bosui
3 rode pepers
1 rode ui
5 teentjes knoflook
2 blokjes kippenbouillon
350 gram tauge
1 eetlepel zoute kecap

voor de saus:
50 cc kecap manis,
jeruk limo (citroensap)
sambal ulek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

flensjes:
Meng de bloem met de eieren. Voeg het zout en koenjit toe. Met water
aanmengen tot er een glad papje ontstaat.
Doe een eetlepel olie in een anti-aanbakpan. Bak de (dunne) flensjes in de
olie aan beide kanten lichtbruin en leg ze op een stapel om ze vervolgens te
laten afkoelen.
vulling:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Ontdoe de gamba van de schaal, maar
laat het staartje eraan zitten. Snijd het groene blad van de pak-soy in
kleine stukjes. Doe hetzelfde met het groen van de chinese kool. Snijd de
prei in dunne plakjes en snijd de bosui in stukjes van ongeveer 1
centimeter. Verwijder de pitjes uit de rode peper en maak er dunnen flinters
van. De rode ui halveren en in dunne plakjes snijden. Was de tauge.
We gaan roerbakken. Dit doen we in een wok op hoog vuur. De groenten moeten
voortdurend door elkaar geroerd worden en moeten knapperig blijven.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en braad de kipfilet aan tot deze gaar is.
Voeg daarna de rode ui toe. Blijf roeren en voeg de geperste knoflook toe.
Daarna de gamba?s, de kippebouillon, de rode pepers, de pak-soy en de
chinese kool. Daarbij een eetlepel zoute kecap voegen en als laatste de
tauge en prei erbij doen. Alles ongeveer twee minuten op hoog vuur
doorroeren Daarna de inhoud van de wok in een vergiet uit laten lekken.
Bereid dit met elkaar.

Bereidingswijze

Leg het flensje op een bord en leg op het midden van het flensje 1/6 van de
hoeveelheid groente-kip vulling. Vouw het flensje in een punt naar binnen en
draai het met de vulling om, zodat de sluiting van het flensje naar onderen
op het bord komt te liggen. Steek in de punt van het flensje de gamba met de
staart naar boven. Sla het tegenover liggen manchet (de rand) van het
flensje terug zodat de vulling zichtbaar wordt. Vlak voor het opdienen het
gerecht even opwarmen in de magnetron of in de oven en daarna de saus
voorzichtig aan beide kanten van het flensje over het bord laten uitvloeien.
Het is leuk om als garnering een stukje rode paprika, tomaat of radijs te
gebruiken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten