1. Home
  2. Recepten
  3. Knoflooksaus
  4. Knoflooksaus

Knoflooksaus

Door: amcsnijders

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2004

Ingrediënten


1/2 eetlepel cognac of citroensap
1/2 tot 1 theelepel suiker
3 knoflooktenen (of meer)
125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook)
1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie)
zout, peper


Knoflooksaus
Knoflooksaus

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron)
Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap.
Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor.
Naar smaak zout en peper toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (43)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amcsnijders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top