1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. BABI PANGGANG

BABI PANGGANG

Door: cheribon

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2004

Ingrediënten


< Een stuk buikspek met zwoerd< babi panggang kruiden (5 spices)< knoflook< zout< citroen< ve-tsin
SAUS:< tomatenpuree< tomatenketchup< suiker< taotjo< sambal oelek< knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruiden, oeleken en aanlengen met beetje water.Het buikspek insnijden, maar het zwoerd moet wel heel blijven.Het vlees met de boemboe insmeren en een nachtje laten intrekken.

Bereidingswijze

Dan in de oven met het vel onder gaar laten worden.Vervolgens het zwoerd naar boven en onder de grill (of op de BBQ) tot het vel knapperig is geworden.(Dit laatste is een kunst, sommigen zeggen dat je het vel met jenever moet insmeren en anderen beweren dat inwrijven met bakpoeder het vel lekker knapperig zal maken).

Serveertip

SAUS: Knoflook, sambal en de taotjo oeleken en aanbraden.Dan de rest erbij en even laten sudderen.Op smaak maken en eventueel binden met maizena.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top