Hongaarse Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  • 30-60 min.

dit is een echt lekker hongaars soepje goulash

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
50 gr boter
50 gr ontbijtspek in blokjes
2 teentjes knoflook
500 gr runderpoelet
2 uien
1 rode en 1 groene paprika
1 prei
1 grote aardappel
2 tomaten
peper
1 volle eetlepel paprikapoeder
1 blok goulashkruiden
1 1/2 liter water
2 bouillontabletten
lavas, kummel
1 eetlepel maizena
cayennepeper of chilipoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de knoflook fijn, de uien grof, de paprika's en de aardappel in kleine blokjes en de prei in ringen.
Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
Smelt de boter in een grote, diepe pan, doe de spekblokjes erbij en bak die licht uit.
Voeg de knoflook toe en fruit die even mee.
Draai het vuur lager en voeg achtereenvolgens, onder voortdurend omscheppen, het vlees, de uien, de paprika's de prei en de aardappel toe.
Zet nu de volle hitte weer onder de pan en schep de inhoud nogmaals goed door elkaar.
Strooi er de versgemalen peper en paprikapoeder over.

Bereidingswijze

Draai, als de ingredienten beginnen te kleuren en geuren, het vuur weer lager en voeg het water, het goulashkruidenblok, de bouillontabletten, de tomaten, kummel en lavas toe.
Sluit de pan en laat de soep op heel laag vuur 3 uur of langer trekken.
Vermeng de maizena met wat water en giet dit mengsel 10 minuten voor het serveren en terwijl de soep goed aan de kook is, al roerend in de pan, zodat de soep gaat binden.
Voeg voor een extra pikante smaak nog wat cayennepeper of chilipoeder toe.

Serveertip

Fruit met het spek en de knoflook 1-2 theelepels kerrie mee.
Doe door de soep balletjes van gekruide tartaar of gekruid gehakt

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dhr_joachim avatar

Doorsturen

Home Recepten