1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pindasoep

Pindasoep

  • Surinaams, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2004

Ingrediënten 4 personen


1 pot pindakaas
500 gr. kip in stukken
200 gr. pekelvlees
3 ontvelde tomaten
200 gr. worteltjes in stukken
beetje selderie
4 pimentkorrels
1 grote bouillonblok
foelie
2 ui gesnipperd
1 kleine prei gesneden
1 madame jeanette
3 kruidnagels
1 laurierblaadje
2 liter water



Pindasoep is een uniek gerecht, dat bestaat uit een krachtige bouillon met kokosmelk en pindakaas erin. De kwaliteit van de pindakaas is bepalend voor de smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas, in een pan met 2 liter water. Laat de bouillon een uur trekken en zeef deze. Snijd het vlees in kleine stukjes

Bereidingswijze

Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2 liter is. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje. Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager.
Voeg kip en pekelvlees erbij en laat het geheel sudderen tot er een dikke soep ontstaat. Geef er rijst bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top