Yoghurtbrood voor de broodbakmachine
- Brood
- > 120 min.
Ingrediënten
340 ml magere yoghurt; 10 gram (2 afgestreken theelepels) zout; 500 gram fijn volkoren tarwemeel; 15 gram (1 volle eetlepel) instant gist.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1859,30 kcal |
Koolhydraten | 336,00 g |
Eiwitten | 83,14 g |
Vetten | 11,08 g |
Benodigdheden
broodbakmachineBereidingswijze
Plaats de kneedhaak in de bakvorm.
Vul de bakvorm met de yoghurt en strooi hier het zout in.
Doe het meel erbij en maak een kuiltje, waar je de gist in doet.
Klem de bakvorm in de machine en stel deze in op volkoren brood of whole wheat en kies de korstkleur; licht, middel of donker. Druk op start.
Haal, nadat de machine klaar is, het brood direct uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen.