Yoghurtbrood voor de broodbakmachine

  • Brood
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
340 ml magere yoghurt; 10 gram (2 afgestreken theelepels) zout; 500 gram fijn volkoren tarwemeel; 15 gram (1 volle eetlepel) instant gist.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1859,30 kcal
Koolhydraten 336,00 g
Eiwitten 83,14 g
Vetten 11,08 g
Benodigdheden
broodbakmachine

Bereidingswijze

Plaats de kneedhaak in de bakvorm.
Vul de bakvorm met de yoghurt en strooi hier het zout in.
Doe het meel erbij en maak een kuiltje, waar je de gist in doet.
Klem de bakvorm in de machine en stel deze in op volkoren brood of whole wheat en kies de korstkleur; licht, middel of donker. Druk op start.
Haal, nadat de machine klaar is, het brood direct uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

002947 avatar

Doorsturen

Home Recepten