1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mousse

Mousse

Door: *bruidje*

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2004

Ingrediënten


100 gr. eiwit
200 gr. pure chocola
300 gr. slagroom
1 borrelglaasje amaretto
1 tl. kristalsuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 150 ml. slagroom half stijf en plaats het in de koelkast.
Doe de chocola met de overige 150 ml. slagroom in een kom en smelt op laag vermogen (in de magnetron of au-bain-marie.)
Roer het warme chocolademengsel glad en roer de amaretto er doorheen. Laat dit mengsel afkoelen tot het licht begint te binden (stollen).
Klop het eiwit met de suiker luchtig stijf en spatel samen met de geklopte slagroom door het chocolademengsel. Schep de mousse in glazen en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

Versier het glas met een takje mint en een rode kers



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *bruidje*
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top