1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zeevruchtensalpicon

Zeevruchtensalpicon

Door: viske___

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2004

Ingrediënten 3 personen


1 kg mosselen
100 g inktvisringen
100 g inktvisarmen
50 g Noordzeegarnalen (gepeld)
1 paprika (rood)
2 tomaten
150 g sla (gemengd)
3 bosjes peterselie
10 cl olijfolie (extra vierge)
5 cl witte wijnazijn
1 eetlepel citroensap
peper
zout



Een salpicon is een koud gerecht met zeevruchten, klein gesneden vis en groenten, allemaal gemengd in een frisse vinaigrette. Uit : De Europese viskeuken

Ontdek meer:

Voorbereiding

De mosselen en de kokkels wassen, op hevig vuur koken tot ze open zijn, uit de schelp halen en laten afkoelen. Enkele schelpen apart houden voor de garnering.
De inktvisringen en -armen in licht gezouten water gaarkoken (circa 10 minuten). Uithalen en laten afkoelen.

Bereidingswijze

De paprika en de tomaten pellen, de zaadlijsten en de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Een klassieke vinaigrette roeren met de olijfolie, de azijn, het citroensap, peper en zout. De groenteblokjes, inktvis, mosselen en kokkels erdoor mengen en de salpicon 10 minuten laten trekken.

De slablaadjes spoelen en droogzwieren.

Serveertip

Op koude borden een bedje van slablaadjes leggen en daarop de salpicon verdelen. Bestrooien met gehakte peterselie en garneren met grote garnalen en enkele schelpen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top