Witloof in gerookte zalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2004

Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen
bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C

Reinig het witloof en kook het beetgaar in een bodempje water.

Bereidingswijze

Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in, voeg er de room aan toe en roer stevig.

Schep er de mascarpone bij en laat smelen onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is , dik ze dan in met maizena express.

Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm


Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd



Bestrooi met de kaas en plaats 30 a 40 min. in een voorverwarmde oven.

Serveertip

Bestrooi met de rest van de garnalen en serveer.


Lekker met gegratineerde aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marjalieffering avatar
marjalieffering 30-08-2013

Gisteren tijdens een zoektocht naar een recept, met groente en vis, kwam ik dit gerecht tegen. Ondanks mijn twijfels, omdat witlof niet mijn favoriete groente is, hebben ik zitten smullen. Hij gaat in mijn kookboek. Bedankt!

edjesr avatar
edjesr 15-05-2009

Heb dit gerecht gemaakt speciaal voor mijn vrienden, het was verukkelijk Groeten van Ed

naus_marijke avatar
naus_marijke 27-11-2008

Lijkt mij heerlijk, met al mijn favoriete ingrediënten erin! Ik heb het dan ook meegenomen en bedankt ! Groetjes, Marijke

salzburg avatar
salzburg 24-11-2008

Dit kan alleen maar lekker zijn, ik neem het mee. Groet Anna van salzburg

stiny26 avatar
stiny26 24-11-2008

Lijkt me erg lekker, neem het mee. Bedankt groetjes Micky

kyara6 avatar
kyara6 06-10-2008

ga dit zeker eens proberen, ziet er heerlijk uit

wooley avatar
wooley 13-02-2005

Was zeer geslaagd,heeft een plaatsje veroverd in mijn smulweb-kookklapper! Groetjes Jacqueline

alidada avatar
alidada 08-02-2005

Ik neem dit mee!Ik hou van alle ingredienten dus.....moet dit lekker zijn. Groetjes, Louise

hesychia7 avatar
hesychia7 15-01-2005

Nam ik van je mee! Moet ik zeker eens uitproberen, laat nadien nog iets van me horen. Groetjes,

jeannette_br avatar
jeannette_br 09-01-2005

dit lijkt me erg lekker. Neem ik graag mee en ik vind je hele pagina erg mooi. Heb hem favoriet gezet. groet jeannet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten