1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Witloof in gerookte zalm

Witloof in gerookte zalm

Door: witloofschotels

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2004

Ingrediënten 4 personen


8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)



Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C
Reinig het witloof en kook het beetgaar in een bodempje water.

Bereidingswijze

Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in, voeg er de room aan toe en roer stevig.
Schep er de mascarpone bij en laat smelen onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is , dik ze dan in met maizena express.
Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm
Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd

Bestrooi met de kaas en plaats 30 a 40 min. in een voorverwarmde oven.

Serveertip

Bestrooi met de rest van de garnalen en serveer.

Lekker met gegratineerde aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witloofschotels
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top