1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipfilet met amandelen en tutti frutti

Kipfilet met amandelen en tutti frutti

Door: helderse

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 halve kipfilets
1 ei L
1 theel. peper
? theel. tijm
60 g amandelschaafsel
25 g boter of margarine
1 eetl. zonnebloemolie
500 g voorgewelde tutti frutti (pruimen-abrikozen-vijgen-peren)


Verder heb je nodig


Nodig in de keuken: glad scherp vleesmes, plank, kommetjes, koekenpan, warmtebron en bestek


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip met het mes op de plank in reepjes
Reinig handen, mes en plank direct met heet water
Klop het ei los met de kruiden
Haal de kip er doorheen
Vervolgens door het schaafsel en schud het overtollige eraf
Verwarm de boter met de olie in de pan
Bak hierin de kip goudbruin en gaar op een middelhoge stand
Voeg de tutti frutti toe en reken ca. 10 minuten bereidingstijd
Lekker met de tutti frutti, gekookte romanesco en aardappeltjes

Serveertip

Kiptip
let op bij tutti frutti die voorgeweld verkrijgbaar is maar in andere samenstellingen (afh. supermarkt in 200 tot 500 gram)

Wijntip
Tokaj uit Hongarije



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helderse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top