Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Frijoles refritos

Frijoles refritos

Door: lauratimmermans

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-02-2004

Ingrediënten


- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie (of reuzel of spekvet)
- 400 gram gekookte kidneybonen
- zout
- 4 eetlepels verse roomkaas (of geraspte jonge kaas)







Frijoles refritos is een bijgerecht dat vaak bij Mexicaanse snacks geserveerd wordt in straatkraampjes en restaurants. Bonenpuree is ook in blik te koop; je vindt de blikken bij de Mexicaanse producten in de supermarkt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een Koekenpan en fruit de ui ca. 2 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit het nog een minuutje mee.
Laat de bonen uitlekken en vang wat van het vocht op. Voeg beetje bij beetje de bonen toe en prak ze met een vork tot een grove puree (terwijl je bakt). Als de puree droog is, voeg dan wat bonenvocht toe om het smeuiger te maken.
Laat de bonenpuree al roerend ca. 5 minuten zachtjes sudderen.
Breng het op smaak met zout en bestrooi het met verkruimelde verse roomkaas.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lauratimmermans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top