1. Home
  2. Recepten
  3. zachte chocoladetaart

zachte chocoladetaart

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2004

Ingrediënten 8 personen


200 gr.goede pure chocolade, 200gr.boter op kamertemperatuur, 200gr.suiker en 4 eieren.
wat cacaopoeder
e.v. wat fruit naar eigen keus. is niet noodzakelijk.


Verder heb je nodig


Oven, taartvorm van 24cm. doorsnee, spatel, theezeefje


Verrukkelijk nagerecht, of bij de high tea, of verjaardagstaart net wat men wil.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 175graden. boter in blokjes snijden, chocolade in stukken breken, eieren splitsen.
taartvorm in vetten met wat boter.

Bereidingswijze

De gebroken chocolade au bain marie laten smelten, voeg de blokjes boter toe en roer tot een egale chocoladecreme. De eidooiers met de suiker tot een schuimige massa kloppen. Voeg de gesmolten chocoladecreme toe en roer goed om. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het chocolademengsel. Giet in een met de boter ingevette taartvorm en bak in 40 min.gaar.
De taart is gaar als de massa niet meer beweegt bij aanraking. Strooi gelijkmatig met theezeefje een laagje cacaopoeder over de taart en men kan ter decoratie wat fruit in het midden leggen. (hoeft niet)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top