Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken schorseneren

Gebakken schorseneren

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2004

Ingrediënten 4 personen


750 g schorseneren
1 el citroensap
1 kleine ui in ringen
boter om in te bakken
2 el peterselie, fijngehakt
zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Het zand van de schorseneren borstelen. Schillen met een dunschiller. Draag daarbij plastic handschoenen of houd de schorseneren onder water tijdens het schillen. In stukken van 5 cmsnijden en die zolang in water met citroensap leggen.

Bereidingswijze

In 15-20 min. beetgaar koken in water. Even uit laten lekken. Boter verhitten en hierin de ui goudbruin bakken. Schorseneren al omscheppend meebakken. Als ze gaan kleuren de peterselie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout.

Serveertip

Lekker met rijst en salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top