Latkes (aardappelpannenkoekjes)

  • Joods, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2004
  • Latkes (aardappelpannenkoekjes)

    Latkes (aardappelpannenkoekjes)

    Latkes (aardappelpannenkoekjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote geraspte aardappels, 1 geraspte ui, 2 geklopte eieren, 3 eetl. meel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout (naar smaak), 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
friteuse

Voorbereiding

Laat de geraspte aardappels 15 min. uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de rasp in een kom, voeg eieren, meel, bakpoeder en specerijen toe. Goed mengen.
Doe telkens een paar eetl. van het mengsel in de hete olie en bak de koekjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Lekker met zure room (maar ook met appelmoes).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten