1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Latkes (aardappelpannenkoekjes)

Latkes (aardappelpannenkoekjes)

Door: marie-france

  • Joods, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 grote geraspte aardappels, 1 geraspte ui, 2 geklopte eieren, 3 eetl. meel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout (naar smaak), 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Friteuse


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de geraspte aardappels 15 min. uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de rasp in een kom, voeg eieren, meel, bakpoeder en specerijen toe. Goed mengen.
Doe telkens een paar eetl. van het mengsel in de hete olie en bak de koekjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Lekker met zure room (maar ook met appelmoes).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top