Kisir (Bulgur)

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2004

Lekkere Salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Bulgur (KOFTELIK) zout in bulgur naar smaak ,pond tomaten, 1 ijsbergsla, 1 komkommer, 2 lente uien, 2 grote rode uien, 1 bos Turkse peterselie, 100 ml slaolie (op smaak en naar hoeveelheid), paprikapuree in glazenpotje grote pot, 5 eetlepels
gedroogde mint, 2 eetlepels
gedroogde Turkse basilicum, 2 eetlepels
gemalen zwarte peper, afgestreken eetlepel
(PUL BIBER) Turkse paprikapoeder, 1 eetlepel
200 ml citroensap op smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bulgur in grote kom doen en zout naar smaak erover heen strooien. Hierna hierover gekookt water gieten totdat bulgur nat is. Let op niet te veel water, bulgur moet ff net niet zwemmen. 5 minuten met deksel op tuppiebakkie laten staan. Let op wel ruimte tussen deksel en niet gare bulgur houden. Na 5 minuten proeven of gaar is, zoniet even ietsiepietsie gekookte water erbij doen.
Alle groenten fijnsnijden.
LET OP: komkommer niet in KISIR. Appart serveren.
Bulgur in een andere grote kom overgooien. Paprikapuree erdoorheen masseren met alle kruiden. Goed mengen, proeven en op smaak brengen.
Fijngesneden groenten erbij doen en alles goed met de hand met elkaar mengen.

Serveertip

Serveer TIP: ijsbergsla in een grote kom leggen. KISIR eroverheen lepelen en versieren met tomaat, ui, komkommer etc.


Bron: M'n Zus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kardemom avatar
kardemom 16-07-2004

Smaakt heerlijk! Ook lekker voor bij de barbeque.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten