Hartige makreeltaartjes
- Goedkoop en snel, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)1 pakje gerookte makreelfilet (200g, Ouwehand)
5 eieren
1 el mierikswortel (potje)
125 ml slagroom
1/2 zakje verse bieslook, fijngeknipt
5 el sladressing honing-mosterd
300 g gesneden witte kool
Benodigdheden
4 quichevormpjes, ingevet (12 cm doorsnede)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 g.
Bereidingswijze
Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Vormpje ermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodem leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.