Hartige makreeltaartjes

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)

1 pakje gerookte makreelfilet (200g, Ouwehand)

5 eieren

1 el mierikswortel (potje)

125 ml slagroom

1/2 zakje verse bieslook, fijngeknipt

5 el sladressing honing-mosterd

300 g gesneden witte kool

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

4 quichevormpjes, ingevet (12 cm doorsnede)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 g.

Bereidingswijze

Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Vormpje ermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodem leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten