1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Witlofsoep

Witlofsoep

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2004

Ingrediënten 6 personen


40 gram boter1 ui, fijngesneden800 gram witlof, in stukjes1 kleine wortel, in plakjes2 stengels bleekselderij, in plakjes1 prei, in dunne ringen1500 ml kippenbouillon125 ml slagroomzout en peper100 gram mager ontbijtspek, in dunne reepjes1 struikje witlof, in de lengte in lange dunne reepjes gesneden4 el fijngesneden bieslook



Een feestelijk diner is niet compleet zonder soep! De garnering is niet alleen voor het mooie, maar ook heel belangrijk voor de smaak en de structuur van de soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de ui, witlof, wortel, bleekselderij en prei 10 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep en zeef hem. Breng de soep weer aan de kook, voeg de slagroom toe en verwarm alles goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak het ontbijtspek krokant uit in een droge koekenpan. Voeg de lange reepjes witlof toe en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de soep in borden en verdeel het witlofmengsel erover. Garneer de soep royaal met bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van puddinkje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van puddinkje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top