1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. Sate pentool (1) - Sate van rundergehakt

Sate pentool (1) - Sate van rundergehakt

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
4 tenen knoflook
2 eierdooiers
olie
2 eetlepels boemboe kerrie benggala
(1 lombok)
2 eetlepels kokos
1 theelepel suiker
1 theelepels trassi
1,5 theelepel sereh
1 theelepel zout,br>
1 eetlepel tamarine of citroensap
1 dl santen


Verder heb je nodig


Satepennen, barbecue of grill


Bron: Het Nieuw Indonesich Kookboek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd knoflook (en lombok) zeer fijn, vermeng ze met de overige kruiden, trassi, zout, suiker en kokos en fruit ze in olie. De massa uit de olie scheppen, laten uitlekken en fijnwrijven. Maak ze nog een keer fijn. Doe driekwart ervan door het vlees, samen met de eierdooiers en tamarinde. Maak er balletjes van, steek die aan pennen en rooster ze.

Bereidingswijze

Maak de rest van het kruidenmengsel aan met santen en bestrijk hiermee de balletjes tijdens het roosteren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top