Tuinerwtensoep met basilicum

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie

1 sjalot, fijngesnipperd

1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes

450 g tuinerwten (diepvries)

800 ml groentebouillon

100 g sperziebonen, gehalveerd

2 stengels bleekselderij, in boogjes

1 tl gedroogd bonenkruid

1/2 tl nootmuskaat

150 g Griekse yoghurt

1 duobakje hamblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

In soeppan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten