Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Verwenbroodjes met kaas en notensalade

Verwenbroodjes met kaas en notensalade

Door: elsa44

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-02-2004

Ingrediënten 6 personen







Pistolets gevuld met een salade van rucola, boeren-Goudse kaas, paprika of bleekselderij en walnoten. Ideaal voor bij een brunch of lunch.






6 grote pistolets

60 gram boter

75 gram rucola

150 - 200 gram belegen boeren-Goudse kaas, 2 grote dikke plakken, in (piep)kleine blokjes gesneden

1 kleine rode paprika, vruchtvlees in (piep)kleine blokjes gesneden

1 bosuitje, gesnipperd

50 - 75 gram walnoten, in stukjes gebroken

1 eetl. mayonaise

1 eetl. creme fraiche

1 theel. Zaanse mosterd

zout

witte peper uit de molen


.





De verwenbroodjes kunnen bij de brunch of lunch worden opgediend. Ze doen het goed op koude buffetten. Ze kunnen samen met een kop (tomaten)soep ook als een complete maaltijd worden gegeven.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd broodjes overlangs open. Bestrijk de snijhelften met boter.

Scheur de rucola in stukjes en leg ze in een kom. Schep kaas, paprika, bosuitje en noten er door. Vermeng de mayonaise met creme fraiche en mosterd. Schep het mengsel, bij voorkeur vlak voor het opdienen, door de salade. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper toe.


Presentatie: verdeel de salade over de onderste helften van de broodjes. Leg de bovenste helften er op

Serveertip

Tip: vervang de paprika door 2 bleekselderijstengels die eveneens in

(piep)kleine blokjes gesneden moeten worden. In plaats van rucola kunt u veldsla of waterkers nemen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsa44
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top