Pistolets gevuld met een salade van rucola, boeren-Goudse kaas, paprika of bleekselderij en walnoten. Ideaal voor bij een brunch of lunch.
6 grote pistolets
60 gram boter
75 gram rucola
150 - 200 gram belegen boeren-Goudse kaas, 2 grote dikke plakken, in (piep)kleine blokjes gesneden
1 kleine rode paprika, vruchtvlees in (piep)kleine blokjes gesneden
1 bosuitje, gesnipperd
50 - 75 gram walnoten, in stukjes gebroken
1 eetl. mayonaise
1 eetl. creme fraiche
1 theel. Zaanse mosterd
zout
witte peper uit de molen
.
De verwenbroodjes kunnen bij de brunch of lunch worden opgediend. Ze doen het goed op koude buffetten. Ze kunnen samen met een kop (tomaten)soep ook als een complete maaltijd worden gegeven.
Snijd broodjes overlangs open. Bestrijk de snijhelften met boter.
Scheur de rucola in stukjes en leg ze in een kom. Schep kaas, paprika, bosuitje en noten er door. Vermeng de mayonaise met creme fraiche en mosterd. Schep het mengsel, bij voorkeur vlak voor het opdienen, door de salade. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Presentatie: verdeel de salade over de onderste helften van de broodjes. Leg de bovenste helften er op
Tip: vervang de paprika door 2 bleekselderijstengels die eveneens in
(piep)kleine blokjes gesneden moeten worden. In plaats van rucola kunt u veldsla of waterkers nemen.