1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees lamsvlees

Portugees lamsvlees

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2004

Ingrediënten 6 personen


1 kilo lamsbout zonder been -
100 gram bacon -
100 gram reuzel -
1 dl olijfolie -
2 knoflooktenen -
2 uien -
3 eetlepels vers gehakte peterselie -
1 theelepel paprikapoeder -
1 liter rode wijn -
grof zeezout -
peper -
1 scheutje water













Verder heb je nodig


Een stamper, een kom, een mes, een aardewerken schotel en wat aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Stamp de knoflook fijn met wat zeezout en smeer hier het vlees mee in. Meng in de kom de reuzel, olijfolie en paprikapoeder en strijk dit ook uit over het vlees. Snijd de uien in ringen en bedek hiermee de bodem van de aardewerken schotel. Strooi er de peterselie overheen. Leg hierop het vlees. Giet de wijn over het vlees zodat het bijna onder staat, vul eventueel aan met het water.

Sluit de schaal af (met aluminiumfolie) en braad het vlees 60 minuten in de voorverwarmde oven.



Serveertip

Lekker met verse spinazie en gekookte aardappelen, of rijst met broccoli



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top