1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool uit de romertopf

Bloemkool uit de romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2004

Ingrediënten 4 personen


Bloemkool, Aardappelen, gehakt hoh, braadworst, gehaktkruiden,nootmuskaat en zout


Verder heb je nodig


Romertopf


Van dit gerecht kan ik nooit genoeg maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf in water zetten.
Oven voorverwarmen op 200gr.
Bloemkool in roosjes snijden
Aardappelen schillen en in schijfjes snijden

Bereidingswijze

Romertopf uit water halen
Gehakt over de bodem verdelen en kruiden er over heen strooien.
Braadworst langs de kant leggen.
De bloemkoolroosjes over de gehakt en de braadworst leggen.
Daar de nootmuskaat overheen strooien.
Daar overheen de aardappelschijfjes leggen.
En vervolgens zout eroverheen.
Sluit de Romertopf en zet hem in de voorverwarmde oven.
Elk half uur de oven 50gr. lager zetten.
Totdat het gerecht 2 uur in de oven heeft gestaan.. De aardappelen moeten er gebakken uitkomen. Smakelijk eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gonniesmit


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gonniesmit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top