kokosrol

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
85g boter (planta)
250g petit beure koekjes
85g DONKER bruine suiker
1 pakje vanille suiker
2 eetlepels cacao
6 eetlepeles gecondenseerde melk
gemalen kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegrol/ keukenrobot
zilverpapier
schaaltje

Bereidingswijze

laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
terwijl kan je de koekjes al breken met de keukenrobot of deegrol.
als deboter gesmolten en zeker niet verbrand is mag je de geplette koekjes eronder mengen met een houten lepel.
Daarna mag er de DONKER bruine suiker, het pakje vanille suiker, de gecondenceerde melk en de cacao bij doen. Goed kneden met de handen zodat je een stevige bol bekomt. maak er dan twee ongeveer gelijke stukken van en rol ze tot ze ongeveer 20 cm lang zijn.
Dan pak je een schaaltje met kokos en je zorgt ervoor dat de rol helemaal vol hangt met kokos.
Scheur dan 2 stukken zilverpapier af zodat je de rollen er goed kan in rollen en leg ze min. 2 min. in de koelkast

smakkelijk =D

Serveertip

- seveer de rol in stukjes van 2 cm
- hoe langer de rol in de koelkast ligt hoe beter hij smaakt
( niet overdrijven => 3maand ofzo)

Laatste reacties

elsjheu avatar
elsjheu 27-02-2004

heerlijk

thinkbeforeyouact avatar
thinkbeforeyouact 26-02-2004

het is heel lekker als tussendoortje of om is te serveren 's avonds als je bezoek krijgt ofzo. het is echt wel een aanrader

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten